Auzi, tu ce tehnici de parenting ai la tine?

Întreb pentru o prietenă: dacă Ferber, CIO și toate tehnicile astea de parenting sunt așa grozave și necesare, de ce nu le aplicăm și în alte relații?

În relația cu cea mai bună prietenă, de exemplu.

Te sună? Nu-i răspunzi la telefon, o lași 10-15 minute și suni înapoi. Ca să nu se învețe răsfățată.

Ai întânlire cu ea? Întârzii măcar jumătate de oră. Ca să se obișnuiască și singură la cafea, nu numai cu tine.

Are o problemă, și-a deschis sufletul în fața ta și plânge? Ignor-o măcar un sfert de oră. Trebuie să învețe să se auto-liniștească, nu poate conta pe tine la nesfârșit!

În relația de cuplu.

Partenerul tău a ajuns acasă de muncă și vrea de mâncare? Ignoră-l și lasă-l nemâncat până dimineața. Mâncatul seara îngrașă și predispune la obezitate. E spre binele lui, așa a spus doctorul: să nu mai mănânce seara!

Partenerul tău vine la tine, te ia în brațe și vrea să fii afectuoasă cu el? Ignoră-l măcar jumătate de oră. Ca să nu se învețe răsfățat că o să-ți fie greu mai încolo!

Cu colegii de birou.

Colegii se plâng că e prea frig în birou? Și ție îți e puțin răcoare? Ghinion! Temperatura recomandată de medici și specialiști pentru munca de birou e de 23 grade. Îgnoră-i și pe ei, îgnoră și faptul că îți e și ție frig. O să vă obișnuiți la un moment dat.

Cu oameni necunoscuți

Te întreabă cineva în metrou cât e ceasul? Îl gnori măcar două-trei stații și dacă între timp nu a coborât te duci la el/ea și îi spui: ‘7 fără 10’. Ca să învețe că oamenii din jur nu sunt la dispoziția lui/ei.

Îți cere un cerșetor 1 leu pe stradă? Te ascunzi după colț și îl supraveghezi discret un timp ca să te asiguri că e totul în regulă, apoi te întorci mergând încet și îi dai un leu. Trebuie să se învețe să aibe răbdare.

Încheiere n-am la articolul asta.

Aștept comentariile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *