Un timp l-ai așteptat. Credeai că o să te găsească el. Ca o convenție nescrisă trebuia să apară când ți-e lumea mai dragă și să te răvășească cum n-o făcuse nimeni până atunci. Dar n-a venit și ai început să te neliniștești. Te-o fi confundat, o fi rămas blocat pe undeva, prostuțul, sau poate nu se descurcă cu harta. Așa că ai început să-l cauți tu. Pe stradă, prin cluburi, pe net, ai început să fii mai atentă în trafic și prin terase, poate-poate îl zărești.

Și, totuși, nimic!… Nici urmă de el.

Erai gata să renunți când, deodată, din senin a apărut în viața exact așa cum ți-l doreai: frumos, deștept, înalt, cu un corp bine sculptat și îmbrăcat ca în reviste. Miroase a parfum cuceritor și masculin. Te poartă pe un curcubeu de fericire și nu știi dacă e de la fluturașii în stomac, dar radiezi de fericire. În sfârșit!

Doar că fericirea durează puțin. Nici măcar 3 ani, durează câteva luni. Apoi începi să descoperi că el de fapt nu-ți citește gândurile. Și nici nu e Făt Frumos. Își lasă șosetele aruncate prin casă, vrea să-i prăjești cârnați, când ai o problemă îți spune ce să faci, iar sâmbătă ditineață când tu ai nevoie de ajutor la curățenie, el pleacă la fotbal. Ba mai mult, nu apreciază că tu faci totul în casă, nu te răsfață deloc și nu-ți mai aduce flori nici măcar de ziua ta. Nu că i-ai fi spus vreodată că pentru tine e important să primești flori măcar de ziua ta și de 1 Martie sau că pentru tine e important să te ajute la curățenie.

Chiar nu era important pentru tine să fie: drăguț, înalt, slab, bine îmbrăcat, cu un parfum cuceritor și masculin. Nu era asta tot ce-ți trebuia ca să fi fericită? Ei, bine, nu. Asta nu e tot.

E o lecție care doare, de multe ori în repetatea rânduri, dar o relație “de success” nu începe de la atractia fizică, ci de la valori, obiceiuri și limbaj comun. Dacă pentru tine e important să economisești, iar partenerul tău își cheltuie toți banii în ziua de salariu aveți o problemă. Daca pentru tine e important ca oamenii să fie punctuali, iar partenerul tău întârzie tot timpul aveți o problemă. Dacă ție îți place să povestești, iar partenerului tău nu-i place să te asculte aveți o problemă. Dacă ție îți place să călătorești, iar partenerului tău îi displace să plece de acasă aveți o problemă. Dacă ție îți place să vorbești tare, iar partenerul tău intepretează asta ca fiind agresivitate aveți o problemă. Iar când probleme se adună finalul e previzibil.

Sigur, cât timp îți mai aleargă fluturașii prin stomac poți crede că se va rezolva în timp și dragostea învinge tot. Dar de ce să te chinui când poți face o listă mai clară cu ce vrei de la Făt Frumos?