Despre extrateștrii bizari și retenția de apă.

Retenția de apă există, afectează foarte multe femei și poate fi motivul pentru care te îngrași și dacă bei un pahar cu apă. Balonarea există, afectează foarte multe femei și poate fi motivul pentru care “te îngrași” și dacă mănânci un măr pe zi. Sistemul hormonal există, dictează forma corpului și o dereglare poate fi motivul pentru care nu slăbești. Supra-antrenamentul, burn-out-ul și dieta greșită există, afectează multe femei și pot fi motivul pentru care nu slăbești.

Prietenii, colegii și vecinii care știu totul despre slăbit există, îți vor vorbi neîntrebați și pot fi motivul pentru care nu te simți bine în pielea ta.

Clișeul bolduit de mai jos există, îl vei auzi sub multe forme și poate fi motivul pentru care nici nu slăbești și nici nu te simți bine în pielea ta.

Cum, mănânci doar salata și tot nu slăbești? Înseamnă că mănânci tu prea multă. Ah, mănânci deja doar două frunze de salată pe zi și tot nu slăbești? Înseamnă că o mănânci tu prost: nu o mesteci suficient sau mănânci la ore greșite. Auzi, nu cumva tu mănânci ciocolată pe ascuns? Că n-ai cum să nu slăbești dacă mănânci salată.”

Oamenii ferm convinși că tu nu slăbești pentru că nu vrei există, îți vor comunica asta pe orice canal de comunicare disponibil și pot fi motivul pentru care nu te simți bine în pielea ta. Oamenii ferm convinși că o viața plină de restricții e preferabilă uneia trăite cu 2 kg în plus există, vor să te convingă și pe tine să faci la fel și pot fi motivul pentru care nu te simți bine în pielea ta. Oamenii obsedați de sport care vor să te convigă că ești de fapt leneș există, te vor obliga agresiv și pe tine să faci la fel și pot fi motivul pentru care nu te simți bine în pielea ta.

Iar dacă cumva vrei să te simți bine în pielea ta vei fi ajutat să nute simți bine în pielea ta. O privire, o glumă, o bârfă, o talie photoshopată la fiecare colț de stradă și în fiecare filmuleț de pe Youtube.

Există în oamenii din jurul tău o nevoie de a deveni mai buni, mai frumoși, deștepți. O mini-obsesie de a fi mai slabi, mai tonifiați, mai atrăgători. Capătă accente de nebunie în masă primăvara și în Ianuarie când sălile se umplu brusc și singurul subiect de discuție e salata: ce verzituri mai mâncăm. Ești un fel de extraterestru bizar dacă te simți bine in pielea ta și cu o șunculiță in plus sau un număr mai mare la blugi. Devii și mai bizar dacă molfăi o friptură lângă ei fără să te plângi măcar c-ai vrea și tu niște salată, dar nu te poți abține. Și oamenii se tem de extraterștrii bizari așa că se vor speria de tine și vor încerca să îți vorbească despre “problema” ta. Ca să te facă mai uman, ca să te accepte printre ei și să te ajute să te integrezi. Și pot fi motivul pentru care extratereștrii bizari /oamenii care se simt bine în pielea lor sunt o specie atât de rară.

Tu fii pe pace și stai strong, you are not alone!