Despre celulită și alți monștri.

Te trezești de dimineață. Ai ochiii încă mici de somn și simți oboseala în oase. În scurt timp simți mirosul prospăt de cafea și parcă îți revii un pic. E o nouă zi. Te energizezi. E marți? E miercuri? Nu contează. E azi!

Faci un duș și cu moralul ridicat treci pe lângă oglindă zâmbind. Te oprești o secundă, te întorci și te privești. Un colăcel mic în jurul taliei, un pic de celulită pe fund și pe picioare. Încerci să rămâi optimistă, dar un mic ghimpe între coaste și-a făcut deja loc. Azi, la fel ca și ieri, la fel ca și mâine.

Pe drumul spre muncă te oftici că nu arăti și tu așa bine ca fata aia din reclama la cereale. Tipa aia care photoshopată atât de discret că ai spune că e naturală. Îți spui că trebuie să faci ceva și când ajungi la birou și mai dai un Google ‘Cum scap de celulită?’. Ai încercat de toate și au funcționat să mai reducă un pic din ea, dar nu să dispară de tot. Un speaker motivațional îți spune că nu ai tu destulă voință, un blogger îți recomandă să încerci și cu salată, un nutriționist să renunți la cafea. Rețeta e simplă și toți ți-o prezintă zâmbind: salată, sport, masaj. N-ai timp? Fă-ți! N-ai bani? Economisește! N-ai chef? Ești lenesă! Oftezi și te mai întristezi un pic. De undeva din dreapta ecranului, dintr-o reclamă, o fată perfecționată în Phoshop îți spune că soluția e ‘CelluCeva – crema minune pentru o piele perfectă’. Închizi browserul și te apuci de muncă oftând.

Un pic după prânz îți spui: Gata!, de azi la treabă: faci 2 ore de sală în loc de una și mai reduci din salată. Dai ‘Like’ pe Facebook la două-trei vedete de fitness pentru motivație și tragi de tine să nu te abați din drum nici măcar pentru o bomboană la o zi de naștere. Bomboana aia îți poate zădărnici eforturile pe o săpămână. Așa zice nutriționisul ăla care arată bine și îți zâmbește dintr-o poză făcută în lumina potrivită și doar un pic atinsă în Photoshop. Tot el îți recomandă și să renunți la cafea dacă vrei să scapi de celulită. Asta numai dacă vrei cu adevărat să arăți la fel de bine ca vedeta aia de fitness care e photoshopată maxim, dar sigur arată bine și în viața reală. Și da, vrei cu adevărat! Doar că după atâta efort încă nu se vede în oglindă. Te consolezi cu ideea că lucrurile nu se întâmplă peste noapte sau doar din click de mouse și te întorci la treabă. Spre sfârșitul programului te gândești că ai face cu drag altceva cu timpul tău, dar cum să scapi de celulită fără sală? Nu se poate! Mai cauți o vedetă de fitness pe Facebook pentru motivație, suspini cu ochiii la pielea aia care a arătat perfect la ședința photo profesională cu Photoshop inclus și te duci la sală. Pe drum ești bombardată de poze cu fete Phoshop-perfecte care fac reclamă la orice, dar nu te deranjează, e motivație, ce naiba!

După sală, renunți la salată că mâncatul seara îngrașă, dar îți iei crema aia minune contra-celulitei. Ajută și la slăbit, dar numai dacă o aplici de două ori pe zi vreme de o lună. O aplici, acum ce să faci, doar vrei și tu fese perfecte ca alea făcute-n Photoshop pentru reclamă.

Adormi cu gândul la fese perfecte lipsite de celulită cum ai văzut tu toată ziua și te trezești de dimineață obosită. N-ai chef. Ți s-a tăiat de salată, te dor mușchii de atâta sală, ai bea și tu o cafea, dar te oprește fata aia care-ți zâmbește din poza lipită pe ușa frigiderului. Arată perfect în lumina aia bună de studio profesionist și e numai un pic procesată și retușată ca să pară naturală. Și vrei și tu că de aia ai lipit-o pe frigider și ai scris cu markerul lângă: “Vrei fese perfecte? Sală, salată și masaj!”

Faci un duș și în drum spre șifonier treci pe lângă oglindă. Un colăcel mic în jurul taliei, un pic de celulită pe fund și pe picioare. Întrebarea te fulgeră din senin: oare chiar nu-ți place ce vezi în oglindă sau e doar prea mult Photoshop în viața ta?