Auziți, nu vă supărați, un kil’ de schimbare aveți?

~pamflet~

Auziți, nu vă supărați, cu cât dați kilul de schimbare? Că aș vrea și eu să cumpăr un kil pe datorie, dacă dați.

Nu cred că-mi trebuie așa multă. Că vreau doar să mă schimb așa un pic, știți, să mai slăbesc, să mă reapuc de sport, să trăiesc și eu așa mai sănătos. C-aș reuși și fără, dar îmi lipsește motivația si mereu m-apuc de mâine. Știți cum e? Azi am venit târziu de la birou și-aș băga o bere și-un film. Mai bine mă trezesc mâine mai devreme ca să am energie și să intre sportu’ mai bine, mănânc și ceva după, așa seara nu merge.

Mie din kilu’ ăla dacă îmi mai rămâne să știți că schimb și asta: să devin mai matinal. Știți ca oamenii ăia care se trezesc la 5 ca să aibe mai mult timp pentru ei. Ce tare-mi place asta! Să ai timp pentru tine, mai bagi un pui de somn, te mai uiți la un fotbal, ceva. Io m-aș trezi mai de dimineață, dar mă culc târziu că plec târziu de la birou. Știți, io dacă nu-s matinal, plec târziu de-acasă și știți cum e, nu pot să vin ultimul și să plec primul că se uită lumea urât la mine. De asta zic, dac-aș putea așa cumva să mă schimb peste noapte: să mă trezesc așa devreme într-o dimineață, să fac sport, apoi bag niște fructe și să ajung la birou devreme, la prânz o salată și seara să plec și eu devreme acasă să am timp să mai încep un proiect pe lânga muncă.

Că am uitat să vă spun de la inceput. Eu mai mult pentru asta aș vrea un kil de schimbare. Să o testez. Dacă e bună vin și iau mai multă pentru ce-mi trebuie mie de fapt: o afacere pe cont propriu, să nu mai lucrez la patron. Că am și-un șef idiot și nici n-am primit și io nicio mărire de salariu. Așa pe cont propriu ar fi altceva, aș lua eu toți banii și aș putea să muncesc mai mult dacă vreau mai mulți bani, așa la patron dacă muncesc mai mult oricum nu vede nimeni. Io d-asta zic că e mai bine pe cont propriu, că nu mai are cine să te tragă-n țeapă și îți faci și programu’ singur. Mai dormi până târziu,mai bagi o sală la prânz, mai ai o seară liberă. Altceva când îți faci singur programul.

Acum dacă muncesc în week-end asta e! Că așa am auzit eu că e când ai afacerea ta, muncești și în weekend și-n zi de sărbătoare dacă e nevoie. Dar mie nu de muncă mi-a frică, să știți. Io de schimbare am o jenă. Că te-apuci de ea, de azi-de mâine, dar cum faci să te ții?

Apropo, schimbarea dumneavoastră e de calitate? Adică d-aia care ține. Că am eu o colegă care s-a apucat de un stil de viață sănătos și din primăvară a rezistat numa’ pân’ la vacanța din August. Io n-aș vrea așa, știți, aș vrea niște schimbare să mă țină mai mult. Mai ales aia cu afacerea, să nu dau faliment să mă intorc la muncă cu coada-ntre picioare.

Să știți că dacă e bună schimbarea io vă recomand și la alții. Nu la prieteni, că dacă ia și ei apoi n-am făcut nicio scofală, dar la oamenii cu care o să fac io afaceri, adică la lumea cu bani să puteți da schimbarea mai scump. Ce ziceți? Îmi dați?