5 opere literare care ar trebui scoase din programa școlară

Cum am ajuns la o vârstă înaintă cu o literatură școlară dezmățată și plină violență? Nu știu. Dar simt că pot și trebuie să fac ceva pentru generațiile viitoare. Solicit pe această cale interzicerea celor 5 opere literare de mai jos, scoaterea oricăror referințe de pe Wikipedia și marcatea lor ca fiind 18+. Motivul?

1. Enigma Otiliei. Pentru că Otilia era dezordonată și e deja destul de greu să convingi un adolescent să își facă curat în cameră.

2. O scrisoare pierdută.Pentru că turmentat înseamnă beat și instigă la consum de alcool.                                            (În toata povestea cu Zoe și plicul nici măcar nu vreau să mă bag! Alo, feministele, ce păziți!?)

3. Ion.Pentru că la un moment dat Ion pupă pământul și asta instigă la ecosexualitate.

4. Bacovia.Pentru că ne întristează elevii și să nu rămână, Doamne ferește, așa.

5. Lostrița. Pentru că există și romanul cu același nume, l-am citit eu din greșeală.

Și pentru ca promovez soluțiile constructive, nu distructive, propun să le încocuim cu:

1. Scrinul negru. 500 pagini. Nici nu contează ce scrie în carte, important e ce scrie Mariana Badea în cartea de comentarii.

2. Vremea întrebărilor. Profesoarele vor fi în extaz, mamele vor răsufla ușurate. E scrisă de Octivian Paler, domnul acela simpatic de la care au citit ele atât de multe citate drăguțe pe net.

3. Fluturi. Nu am citi niciun volum, dar după numărul corporatistelor pe care le-am văzut cu cartea asta in mână ar trebui să fie safe pentru elevii de clasa a 8-a sau liceu.

4. Cartea despre femei. Pentru că e scrisă de Osho.

5. O carte de bucate. Foarte utilă pentru cei care ajung la facultate în alt oraș.

Altfel, le urez succes tutror implicați în: ‘Scandal-în-Paharul-cu-Apă – episodul Sadoveanu’ și le țin pumnii să nu rămână fără păreri!